wrzesień, 2017

24wrz20:0023:00Alicja Janosz w Vertigo20:00 - 23:00 Vertigo Jazz Club & Restaurant, Oławska 13 Wroclaw 53-125

Detale

Zapraszamy na niedzielny koncert przy świecach, który poprowadzi wokalistka Alicja Janosz razem z zespołem towarzyszącym.

Godzina: 20:00
Bilety: 25/35 zł

————————————-

Zapraszamy na koncert Alicji Janosz w towarzystwie znakomitych, wrocławskich muzyków. Artyści zagrają zupełnie nowe, autorskie kompozycje Alicji, inspirowane folkiem, oraz kilka piosenek z jej ostatnich płyt – Vintage i Retronowa.
Będzie to koncert pełen bardzo melodyjnych, ciekawych harmonicznie oraz aranżacyjnie utworów z niebanalnymi tekstami, które z pewnością zaskoczą nie jednego słuchacza, kojarzącego Alicję z rzeczy bardziej komercyjnych. Nowe oblicze wokalistki, autorki piosenek i kompozytorki, warte uwagi. Polecamy!

Alicja Janosz – wokalistka, autorka piosenek, felietonistka. Śpiewa od dziecka. Jano 17-latka wygrała pierwszy polski talent show pt. “Idol”. Wcześniej laureatka “Szansy na Sukces” z udziałem Kayah i odtwórczyni jednej z głównych ról w musicalu “Piotruś Pan” wystawianym w Teatrze Muzycznym ROMA. Od roku 2007 współpracuje z zespołem HooDoo Band, z którym zdobyła drugą w swoim dorobku Złotą Płytę i wystąpiła na wielu festiwalach bluesowych oraz okołobluesowych w kraju i zagranicą. Obecnie pracuje nad nową płytą, której esencją będzie głos i gitara akustyczna, czyli prostota formy, która najbardziej inspiruje artystkę.

Dyskografia:
2002: Ala Janosz – płyta solowa
2009: HooDoo Band – podwójny album z zespołem HooDoo Band (złota płyta)
2011: Vintage – płyta solowa
2013: HooDoo Unplugged – DVD&CD z zespołem HooDoo Band
2015: Retronova – płyta solowa

Więcej

Data i Godzina

niedz., 24 wrz 2017 20:00:00 - niedz., 24 wrz 2017 23:00:00

Lokalizacja

Vertigo Jazz Club & Restaurant

Oławska 13 Wroclaw 53-125

You must be logged in to post a comment.

X