Aktualności

Kulinarna improwizacja inspirowana jazzem

Muzyka i jedzenie mają ze sobą więcej wspólnego, niż mogłoby się wydawać. W Vertigo Jazz Club & Restaurant muzyka jazzowa jest nie tylko tłem, to część DNA naszego miejsca. Dlatego nowa karta dań powstała właśnie z inspiracji jazzem: pełnym rytmu, różnorodności i nieoczywistych połączeń.

Smaki Nowego Orleanu – serce jazzu i kuchni kreolskiej

Nowy Orlean to miasto, w którym narodził się jazz, ale i mekka kulinarnych inspiracji. To właśnie tam rytm muzyki miesza się z aromatami kreolskich potraw.

W nowym menu Vertigo znajdziecie Państwo dania, które przeniosą Was wprost na ulice tego niezwykłego miasta:

  • Corn Ribs – chrupiąca i soczysta przekąska w nowoczesnym wydaniu,
  • Mule po orleańsku – owoce morza w aromatycznym sosie,
  • Creole Cheesecake – deser, w którym klasyka sernika spotyka pikantny akcent południowej kuchni.

Amerykańska różnorodność – Chicago, Nowy Jork i smaki klubów jazzowych

Jazz rozbrzmiewał w klubach Chicago i Nowego Jorku, a wraz z nim rodziły się kulinarne klasyki amerykańskiej kuchni. W Vertigo oddajemy hołd tej różnorodności, sięgając po dania, które stały się ikonami:

  • pełne charakteru burgery,
  • kultowe Bang Bang Shrimps,
  • soczyste żeberka BBQ – obowiązkowa pozycja dla fanów amerykańskiego smaku.

Nasza kuchnia, która podobnie jak jazz zachwyca swoją energią i nieustanną ewolucją.

Nowa karta koktajli

Nowa karta koktajli w Vertigo to improwizacja, w której klasyczne nuty spotykają się z odważnymi interpretacjami.

  • Apple Pie i Old Orchard przywołują ciepło domowych melodii,
  • Scarlet i Berry Vines Martini wprowadzają owocowe akcenty pełne energii,
  • Golden Jam Session i Golden Heart pokazują, że koktajl może być zaskakujący, intensywny i pełen charakteru.

Nie zabrakło też świeżości i lekkości:

  • The Singleton Apple Spritz,
  • Green Note,
  • Freya’s Fjord – to ukłon w stronę harmonii i radości płynącej z grania w zespole.

Zapraszamy, by zasmakować jazzu w pełnym wymiarze: na scenie, na talerzu i w kieliszku.

Kulinarna improwizacja inspirowana jazzem
Powrót do wszystkich aktualności
To top