Frytki ziemniaczane (250g) polane sosem sriracha mayo, posypane żółtym serem i szczypiorkiem.
Cena: 31.00
NACHOS Z SOSAMI
Pikantne nachos (150g) podawane z salsą pomidorowo-paprykową i sosem serowym.
Cena: 29.00
BOCZNIAKI W PANIERCE
Chrupiące, smażone boczniaki (150g) podawane z sosem tatarskim.
Cena: 37.00
FRYTKI Z BATATÓW
Frytki ze słodkich ziemniaków (250g) polane sosem mango - chilli i posypane natką pietruszki.
Cena: 37.00
Przystawki
TATAR WOŁOWY
Siekana wołowina (130g) podawana z białą cebulą, musztardą francuską, ogórkiem kiszonym i marynowanymi grzybami shimeji, serwowana z majonezem truflowym, jajkiem przepiórczym, świeżym szczypiorkiem i grzankami czosnkowymi.
Cena: 64.00
KREM POMIDOROWY Z MOZZARELLĄ
Zupa krem z pieczonych pomidorów, wzbogacana aromatem świeżej bazylii i oliwy extra virgin, podawana z serem mozzarella i chrupiącymi ziarnami (250ml).
Cena: 35.00
HUMMUS POMIDOROWY
Pasta z ciecierzycy i pieczonych pomidorów (150g), z dodatkiem aromatycznych przypraw z grzankami czosnkowymi, oliwą extra virgin i mieszanką prażonych ziaren.
Cena: 35.00
SUFLET SEROWY
Puszysty suflet na bazie sera Gruyere, podawany z marynowaną gruszką i orzechami włoskimi (całość około 150g).
Cena: 36.00
CARPACCIO WOŁOWE
Cienko krojona polędwica wołowa (120g) podawana z oliwą extra virgin, czosnkiem, chilli, świeżo mielonym pieprzem, serem Bursztyn oraz rukolą, serwowana w towarzystwie grzanek czosnkowych.
Cena: 79.00
Sałatki
SAŁATKA Z WĘDZONYM TAWROGIEM
Selekcja sałat podawana z aromatycznym, wędzonym twarogiem (100g), karczochami, oliwkami kalamata, pomidorami koktajlowymi i dressingiem tymiankowym, serwowana z chrupiącymi grzankami czosnkowymi.
Cena: 45.00
SAŁATKA CEZAR
Chrupiąca sałata rzymska z dressingiem na bazie anchois i sera Bursztyn ukoronowana grillowaną piersią kurczaka (100g), pieczonym boczkiem i pomidorami koktajlowymi, serwowana z grzankami czosnkowymi.
Cena: 47.00
SAŁATKA Z WOŁOWINĄ
Selekcja sałat z grillowanymi paskami soczystej wołowiny (100g), marynowaną gruszką, pomidorami koktajlowymi, ogórkiem, łagodną papryką pepperoni i czerwoną cebulą, serwowana z dressingiem miodowo-musztardowym i chrupiącymi grzankami czosnkowym.
Cena: 49.00
Dania Główne
CHEESEBURGER VERTIGO
Maślana bułka z soczystym kotletem wołowym (200g), żółtym serem w chrupiącym panko, świeżą sałatą, pomidorem, czerwoną cebulą i sosem tatarskim, serwowany z frytkami i majonezem sriracha.
Cena: 74.00
TAGLIATELLE Z SUSZONYMI POMIDORAMI
Rzemieślniczy makaron tagliatelle podawany z suszonymi pomidorami, karczochami, czosnkiem, chilli oraz z prażonym ziarnem słonecznika i serem Bursztyn (całość około 300g).
Cena: 49.00
PIERŚ Z KURCZAKA
Delikatna, grillowana pierś z kurczaka supreme (ok. 250g), podawana z sosem na bazie pora, masła i białego wina, puree ziemniaczanym oraz selekcją sałat.
Cena: 64.00
MULE
Talerz wypełniony mulami (400g) w maślano-winnym sosie, podawany w towarzystwie chrupiących grzanek czosnkowo - ziołowych.
Cena: 69.00
TAGLIATELLE Z WOŁOWINĄ
Rzemieślniczy makaron tagliatelle serwowany z paskami soczystej wołowiny (100g), czosnkiem, chilli, oliwą, pomidorami, serem Bursztyn oraz natką pietruszki.
Cena: 59.00
Deski i platery
DESKA SERÓW
Selekcja serów dojrzewających (350 g) podawana z chrupiącymi grissini, winogronami i konfiturą żurawinową.
Cena: 99,00
PLATER SPECJAŁÓW VERTIGO 2 os./4 os.
Selekcja serów i wędlin, parfait z kurzych wątróbek, hummus pomidorowy, marynowane karczochy, oliwki, marynowana gruszka, konfitura żurawinowa, grissini oraz orzechy włoskie, podawane ze świeżym pieczywem (całość dla 2 osób około 450g, dla 4 osób 900g)
Cena: 89.00/169.00
DESKA DLA DWOJGA
Hummus pomidorowy, parfait z kurzych wątróbek, zielone pesto, oliwa oraz pasta twarogowa z łososiem, serwowane z pieczywem (całość około 400g).
Cena: 44.00
PLATER PRZEKĄSEK
Frytki z batata, nachos z sosem serowym i salsą pomidorową, chrupiące boczniaki, kuleczki serowe, prażone orzeszki ziemne oraz grzanki czosnkowe, podawane z sosem tatarskim i dipem mango-chilli (całość ok. 1000 g).
Cena: 119.00
Desery
TARTA TATIN Z GRUSZKĄ
Krucha tarta z karmelizowaną gruszką podawana na ciepło z lodami (200g).
Cena: 34.00
LAWENDOWY CREME BRULEE
Klasyczny francuski deser wzbogacony aromatem lawendy (150g)
Cena: 34.00
SERNIK PISTACJOWY
Sernik w stylu nowojorskim z dodatkiem pasty pistacjowej, podawany z konfiturą truskawkową(150g) .
Cena: 36.00
Koktajle sezonowe
LICORICE DREAM
40 ml Dewar`s 8 Portuguese Smooth / 20 ml Creme de Mandarine / 10 ml Metaxa 7* / anyż / goździki