Cienkie plastry marynowanego na miejscu łososia w nori, serwowane z glazurą sojowo -cytrynową, infuzowaną rzodkiewką, szalotką i kaparami, podawane z pieczywem.
Cena: 54.00
KREM Z DYNI (V)
Krem z dyni Hokkaido, podawany z prażonymi pestkami dyni i redukcją balsamiczną na bazie octu z Modeny
Cena: 33.00
TATAR WOŁOWY SZEFA KUCHNI
Tatar z polędwicy wołowej wędzony dymem rozmarynowym, z dodatkiem kiszonego ogórka, szalotki, musztardy francuskiej i emulsji truflowej z żółtka, serwowany z pieczywem i chrupką z tempury.
Cena: 69.00
BANG BANG SHRIMPS
Kultowe amerykańskie danie składające się z krewetek w tempurze ( 6 sztuk) glazurowanych słodkim sosem na bazie chilli, sriracha mayo z dodatkiem mięty i limonki.
Cena: 39.00
KREWETKI KLASYCZNE
Krewetki ( 6 sztuk) serwowane w aromatycznym sosie na bazie masła, białego wina, czosnku, chilli i natki pietruszki, serwowane z pieczywem
Cena: 39.00
Sałatki
SAŁATKA Z KOZIM SEREM (V)
Selekcja sałat z grillowanym kozim serem, serwowana z prażonymi orzechami nerkowca, kremowym awokado, karmelizowaną gruszką i autorskim sosem na bazie octu balsamicznego i miodu.
Cena: 48.00
SAŁATKA Z MARYNOWANYM ŁOSOSIEM
Selekcja sałat z marynowanym w soku z buraka łososiem, serwowana z pomidorkami koktajlowymi, szalotką, infuzowaną rzodkiewką, czerwonym kawiorem i autorskim sosem Szefa Kuchni.
Cena: 49.00
CAESAR! HERE’S YOUR SALAD!
Znana i uwielbiana kompozycja na bazie sałaty rzymskiej, soczystej piersi z kurczaka (150g), pomidorków koktajlowych, oryginalnego sosu cezar, serwowana z grysem z boczku, ziołowymi croutonsami, tartym serem i prażynką z parmezanu.
Cena: 52.00
Dania Główne
UDZIEC WOŁOWY Z URUGWAJU
Soczysty kawałek wołowiny z tylnej ćwiartki (250 g), serwowany z umamicznym sosem Espagnole, chrupiącym gratin ziemniaczanym, glazurowanymi boczniakami w soi i miodzie z solą rozmarynową.
Cena: 129.00
PIERŚ Z KACZKI
Pierś z kaczki sous - vide serwowana z konfitowanymi ziemniakami, puree na bazie marchewki i świeżej pomarańczy, chipsami z jarmużu i winno - śliwkowym demi glacem..
Cena: 79.00
CRISPY SALMON
Filet z łososia z chrupiącą skórką ( ok. 140g) z salsą verde, podany na kuskusie perłowym z warzywami i pomidorkami koktajlowymi marynowanymi w redukcji balsamicznej z Modeny.
Cena: 79.00
JAZZY CHICKEN BURGER
Soczysty kawałek kurczaka w chrupiącej panierce (150g) zamknięty w wypiekanej na miejscu bułce, podawany z autorskim sosem na bazie majonezu i wędzonej papryki, zielonym ogórkiem i miodowym Colesławem. Burger serwowany z frytkami. W wersji wegetariańskiej Jazzy Burger serwujemy z grillowanym kozim serem (75g).
Cena: 62.00
RISOTTO Z KREWETKAMI
Aromatyczne risotto podlewane jusem z pancerzy, masłem i białym winem (80 g) serwowane z krewetkami (6szt.), szpinakiem, zieloną cebulką i chipsem z sera pleśniowego.
Cena: 69.00
BIG VERTIGO SMASH!
Dwa wysmażone kotlety (2 x 100 g) z serem cheddar, zamknięte w wypiekanej na miejscu bułce, z dodatkiem sosu aioli, sałaty rzymskiej, panierowanym jalapeno, prażoną cebulką. Całość podkręcona syropem klonowym. Burger serwowany z frytkami.
Cena: 69.00
ZIELONE BIGOLI Z RICOTTĄ (V)
Włoski makaron Bigoli w sosie z zielonego groszku i ricotty, z dodatkiem czosnku, natki pietruszki, wzbogacony domową oliwą bazyliową, prażonymi orzechami pinii i serem Grana Padano
Cena: 49.00
Deski i platery
DESKA SERÓW REGIONALNYCH DLA 2 LUB 4 OSÓB
Selekcja regionalnych serów podana w towarzystwie konfitury żurawinowej, orzechów nerkowca, oliwek Castelvetrano i winogronem.
Cena: 54.00 / 99.00
PLATER SPECJAŁÓW VERTIGO DLA 2 LUB 4 OSÓB
Kultowy już plater składający się ze wszystkiego, co w Vertigo najlepsze! Kruche plastry rostbefu peklowanego w soli rozmarynowej, selekcja dojrzewających wędlin i serów, plastry łososia w marynacie z soli i soku z buraka, serwowane z czosnkiem konfitowanym, oliwkami Castelvetrano, pomidorkami koktajlowymi marynowanymi w redukcji balsamicznej z Modeny, orzechami nerkowca, wzbogacone oliwą pietruszkową, masłem i pieczywem.
Cena: 89.00 / 169.00
PLATER MADE IN THE USA DLA 2 LUB 4 OSÓB
Rozpływające się żebro wieprzowe glazurowane sosem bbq z whisky, smażone skrzydełka z kurczaka, serwowane z Corn Ribs, miodowym Colesławem i robionymi na miejscu Onion Ringsami. Całość podana w towarzystwie sosu aioli na bazie konfitowanego czosnku i z wędzonym sosem miodowym.
Cena: 79.00 / 149.00
Desery
FRANCUSKI PTYŚ
Ptyś z chrupiącą kruszonką nadziewany coulis ze świeżych malin, kremem na bazie mascarpone i likieru Baileys, serwowany z borówkami i cukrem pudrem.
Cena: 34.00
FOREST FRUIT CRUMBLE (V)
Zapiekane pod kruszonką migdałową owoce leśne, polane sosem wiśniowym, serwowane z gałką lodów waniliowych.
Cena: 36.00
CREPES SUZETTE
Znane na całym świecie naleśniki flambirowane w soku ze świeżych pomarańczy z dodatkiem Grand Marniera, podawane z kremem angielskim i płonącym cukrem.
Cena: 36.00
Koktajle sezonowe
TILL AFTERNOON
40 ml Bombay Sapphire / homemade tonic / liście kafiru / woda gazowana